Wednesday, January 23, 2008

Πώς να γίνετε ρεζίλι...(που αλλού?) Στο σχολείο!!

Ξεκινώντας, θα ήθελα να επισημάνω πόσο λάθος κάνουν όσοι πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά εύκολο! Υπάρχει ο φρικτός κίνδυνος να περάσεις απαρατήρητος, ή ακόα χειρότερα, να χαρακτηριστείς ως φυτουκλάκι και να έχεις ειδική μεταχείρηση! Γι' αυτό, πρέπει να κάνεις εντύπωση από την αρχή!

Βήμα 1ο
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ!

Προτού καλά-καλά ξεκινήσει το μάθημα πρέπει να δώσετε μια μικρή γεύση στους συμμαθητές σας για το τι εστί βερίκοκο.Πρέπει να φροντίσεις από αυτό το σημείο να εντυπωθείς στο μυαλό όλων, γιατί αν και είναι μικρό και μεταβατικό το σταδιο, είναι κρίσιμο! Φροντίστε καταρχήν να κάνετε αισθητή την παρουσία σας από μακριά, και φορέστε κάτι αρκετά χτυπητό. Ο έξαλλος συνδυασμός κοκκινα παπούτσια, μπλε παντελόνι, κόκκινη μπλούζα, πράσινο καπέλο, καφέ γούνα και χρυσά γυαλιά είναι μια καλή πρώτη επιλογή. Στη συνέχεια, αν δείτε ότι η στάση έχει πολύ κόσμο φροντίστε να λάβετε μια περίοπτη θέση σε αυτήν. Λόγου χάρη, βγείτε πρώτος στο δρόμο μπροστά από όλους όσους περιμένουν, χαρίζοντας ταυτόχρονα άφθονο γέλιο στους διερχόμενους οδηγούς με το ντύσιμό σας. Μόλις δείτε το λεωφορείο να πλησιάζει προχωρήστε στη μέση του δρόμου, βγάλτε μια σφυρίχτρα απ την τσέπη σας και κάντε του νόημα να σταματήσει σφυρίζοντας. Θυμηθείτε πως και εδώ ισχύει ο κανόνας του «ο τελευταίος βλάκας», γι αυτό έχοντας εξασφαλίσει μια θέση μπροστά στην πόρτα του λεωφορείου που 'ναι έτοιμη ν' ανοίξει δώστε ένα ρεσιτάλ και μπείτε τρέχοντας φωνάζοντας τη γνωστή φράση. Βρείτε μία θέση να κάτσετε και τρέξτε κατά πάνω της. Μόλις βολευευτείτε στο κάθισμα φωνάξτε γεμάτος περηφάνια ΠΡΩΤΟΣ!

Βήμα 2ο
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Αυτή η στιγμή διαρκεί μόλις 2 λεπτά, σας φτλάνουν όμως για ναποδείξετε από τί είστε τέλος πάντων φτιαγμένος! Έχουμε 2 προτεινόμενα σεναρια.

α) Χοροπηδάτε σαν παρτσακλό, αναγκάζοντας τον αρμόδιο καθηγητή να σας σηκώσει για να πείτε την προσευχη (δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά και ετσι έχετε πιθανότητες!). Ξεκινάτε με το πάτερ ημών και το διευχών όταν όμως τελειώνετε ξεκινάτε μια δέηση σον πανάγαθο, πέφτωντας τα γόνατα και παρακαλώτας τον να σας δώσ φώτιση! Στην περίπτωση που θα σας διακόψουν, μιλήστε με αυθάδεια και πείτε πως θα καταγγείλετε τους καθηητές για ασέβεια στο θείο, θα απειλήσετε ως θα εισηγειθείτε προσωπικά να απολυθούν και αν είναι δυνατό, να καούν την πυρά ως αιρετικοί.

β)Περιμένεις να σηκωθεί κάποιος για την προευχή κ βάζεις τα ακουστικά του Mp3 σου. Αρχίζεις να κοπανιέσαι σαν τρελός, ουρλιάζοντας στίχους, κάνοντας περιεργους θορύβους, λέγοντας ακατάληπτα λόγια και μιμούμενος ότι παίζεις κιθάρα, ντραμ κλπ.

Βήμα 3ο
ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Αφού κάνετε την είσοδό σας στο χώρο διδασκαλίας με το γνωστό τρόπο, φροντίστε να πιάσετε την καλύτερη θέση της αίθουσας ΦΥΣΙΚΑ στην πρώτη σειρά. Αραδιάστε στο θρανίο σας τα απολύτως απαραίτητα που έχετε φέρει μαζί σας. Δηλαδή 5 στυλό, 2 πένες, 3 μολύβια, 1 ξύστρα, λεπίδες για την ξύστρα, 2 γομολάστιχες (κατά προτίμηση μία λευκή και μία να σβήνει και στυλό), διορθωτικό (υγρό πάντα για να μπορείτε να το χτυπάτε και να προκαλείτε θόρυβο με την μπίλια) σε περίπτωση που δεν σβήνει το στυλό η γόμα, χάρακες, τον διαβήτη του παππού σας, το ζάχαρο της γιαγιάς σας, μοιρογνωμόνιο, μαρκαδόρο υπερτονισμού, Post - it, κόλλα UHU, συνδετήρες, συρραπτικό, καμιά δεκαριά τετράδια πολλών θεμάτων, το αρκουδάκι σας, ρολόι, ένα μπουκάλι με νερό και φυσικά τα βιβλία και τις σημειώσεις σας. Αν δε χωράνε όλα, μην πανικοβάλλεστε και απλωθείτε και στα διπλανά θρανία χωρίς να ρωτήσετε κανέναν. Θυμηθείτε πως η παιδεία είναι ΔΩΡΕΑΝ. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος κλέψτε την παράσταση και φροντίστε σε κάθε ερώτηση του καθηγητή να πετάγεστε πιο ψηλά απ όλους, όπως στο δημοτικό, φωνάζοντας το τρισχαριτωμένο «Κύριε, κύριε, κύριε, κύριε?». Αν είστε αρκετά τολμηρός, απαντήστε χωρίς να σας δοθεί ο λόγος ή, την ώρα που απαντάει κάποιος άλλος, φωνάξτε πιο δυνατά από αυτόν την ίδια απάντηση. Βασικός κανόνας: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην απενεργοποιήσετε ή βάλετε στο «Αθόρυβο» το κινητό σας τηλέφωνο. Για ευνόητους λόγους.
Επίσης, μπορείτε άφοβα να χλαπακιάσετε κάτι, κάνοντας εννοείται θόρυβο μασουλώντας λαίμαργα, ΠΑΝΤΑ με ορθάνοιχτο στόμα, ενώ αν θέλετε μπορείτε να παίξετε πρόσωπο-ζώο-πράγμα όλη η τάξη, ουρλιάζοντας τις απαντήσεις, ποδόσφαιρο κάτω από τα θρανία, ή κάτι της επινόησης σας, αρκεί να μποεί να προκαλέσει χάος!

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Στην εξαιρετική περίπτωση που το σχολείο σας διαθέτει και εργαστήρια, αυτομάτως έχετε στα χέρια σας περισσότερες δυνατότητες και επιλογές για να δείξετε στους άλλους ποιος πραγματικά είστε. Επειδή τα εργαστήρια διαφέρουν, όμως, εμείς δεν μπορούμε παρά να δώσουμε μερικές γενικές οδηγίες, και από κει και πέρα να σας αφήσουμε να «σολάρετε». Θυμηθείτε λοιπόν πως, επειδή δεν θα έχετε για πάντα την ευκαιρία να έρχεστε σε επαφή με τα μηχανήματα, υλικά, πειράματα κλπ του εργαστηρίου, φροντίστε να πάρετε μια μικρή γεύση απ όλα, χωρίς να ρωτάτε πώς και γιατί. Έτσι και αλλιώς η περιέργεια διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου. Θυμίζουμε επίσης πως η παιδεία είναι ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, γι αυτό μην ανησυχείτε αν κάτι πάει στραβά ή χαλάσει. Στην τελική, δικό σας ήταν; :-Ρ

Επίλογος
Αν μετά από όλα αυτά δεν σας έχουν διώξει, αλλάξτε σχολείο μόνοι σας. Αυτοί δεν την παλεύουν

7 comments:

dan is perfect said...

prepei na parei brabeio etsi????pio ksekardistikou empneusmenou katapliktikou arthrou....fisika auto me tin mousiki skopeuei na to kanei mia mera k eidika me tin analogi endimasia tha einai akoma pio geloia apo oti sinithos!!!!!!!!!

Virgil said...

Twra dn 3erw an ftaei p eimai arrwstos alla dn 3ekardistika poly me ayto....Mporei na ftaiei oti ola ayta ta vriskw fysiologika pragmata:P Wraia ar8raki pantws

Dead Winter Dead said...

kala de xreiazetai na pw pali nice one...einai autonohto...!pl teleio opws kai ta prohgoumena an kai auto de mporoume na to kanoume mazi...!even so...pl teleio mwa

thanasis said...

polli syni8ismeno to brisko ....!!!!
an pareis gia paradeigma tous aksio8runhtous symma8htes mas plhn ellaxiston ekseresewn einai kati to fusiologiko...
periergo ntysimo : atnonis voudris + eudokia
mousiki sta aftia : polloi
mpala sto ma8hma : ola ta agoria
kopanhma gia tis apanthseis : egw ( einai liges oi fores pou kserw thn apanthsh opote dikaiologoume)
petagma gia tis apanthseis : maria gkouma
ola einai fusiologika

VampireHeart said...

elpizw na mhn t dei h mara aut 8anash!! xaxaxaxaxaxaaxxa

Virgil said...

Xaxaxaxa,exei dikio pantws:P

Angels and devils said...

nai 8anash omws esu eisai pl pio sapios ap mena gt NOMIZEIS ot t 3ereis ola...blaka!!!!!k su mao??dn t perimena aut ap sena...KAI DN PETAGOMAI OLH TN WRAAAA