Saturday, January 19, 2008

Πως να γινετε ρεζιλι στο super market...

Είναι Τρίτη.
Απόγευμα.
Είσαι καθισμένος στον υπολογιστή σου όταν ξαφνικά το στομάχι σου αρχίζει να διαμαρτύρεται. Εντονότατα.

Σηκώνεσαι αμέσως και πηγαίνεις στο ψυγείο. Ανοίγεις την πόρτα και συνειδητοποιείς πως:
Α) Δεν έχεις υλικά για τοστ.
Β) Το κομμάτι μουσακά που έχει μείνει στο τάπερ έχει περάσει πλέον στη κατηγορία των βιολογικών όπλων.
Γ) Μίση ντομάτα και ένα γαλατάκι για τον καφέ ΔΕΝ αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
Δ) Οι Έλληνες σίγουρα έχουν ανακαλύψει τους Κινέζους.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Ώρα για super market! Οι επιλογές σου είναι 2: είτε κάνεις τα ψώνια σου ήρεμα και ανθρώπινα όπως όλα τα υπόλοιπα άβουλα πλάσματα του κόσμου, είτε προσπαθείς, για άλλη μια φορά, να κάνεις την διαφορά.

Στάδιο πρώτο: Η είσοδος

Αν και το μικρότερο χρονικά στάδιο, είναι αυτό που προετοιμάζει το προσωπικό καθώς και τους πελάτες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, γι'αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις τους κλασικούς τρόπους εισόδου (φορώντας πυτζάμες, βατραχοπέδιλα, παντόφλες, γούνα το καλοκαίρι κλπ) και εδώ χωρίς πρόβλημα. Σε περίπτωση γυάλινης πόρτας, τρέξε με φόρα και χτύπα πάνω της δυνατά, κάνοντας πολύ θόρυβο. Aρχισε να φωνάζεις, να απειλείς με μηνύσεις, ζητώντας να δεις αμέσως το αφεντικό του μαγαζιού, ή καλύτερα τον ιδιοκτήτη ολόκληρης της συγκεκριμένης αλυσίδας. Πάρε 2 καρότσια ακόμα κι αν δε σκοπεύεις να αγοράσεις πολλά πράματα, βάλε μέσα σε κάθε καρότσι 2 καλαθάκια και πέρασε ακόμα ένα στον ώμο σου. Είσαι πλέον έτοιμος για το δεύτερο στάδιο.

Στάδιο δεύτερο: Τα ψώνια

Άρχισε αμέσως να ακολουθείς την πρώτη ηλικιωμένη κυρία που θα πέσει στο μάτι σου (υπάρχουν πάντα αρκετές σε κάθε super market). Κοίτα προσεκτικά τα πράματα που διαλέγει και πάρε ακριβώς τα ίδια κι εσύ. Ρώτησε την αν το τάδε απορρυπαντικό βγάζει τους λεκέδες από κόκκινο κρασί, αν η οδοντόκρεμα αφήνει την ανάσα σου δροσερή για 24 ώρες, ποια είναι η γνώμη της για τις καταλήψεις στις σχόλες, αν έχει συχνές σεξουαλικές επαφές και καμία όμορφη εγγονή / κανέναν όμορφο εγγονό. Κάνε μια μεγάλη ζημιά δίπλα της, τραβώντας για παράδειγμα το χαμηλότερο κουτί σε μια πυραμίδα από γάλατα εβαπορέ, και αμέσως πιασ'την γερά από το χέρι φωνάζοντας "Την κρατάω! Δε θα πάει πουθενά αν δε τα βάλει στην θέση τους!" και πριν χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις εξαφανίσου ανάμεσα στους διαδρόμους. Συνεχίζοντας την δουλειά σου, επέστρεψε τα πράματα που ήδη έχεις πάρει σε τυχαία ράφια. Σκέψου το πιο άχρηστο πράγμα που βρίσκεται σε κάποιο κοντινό σου ράφι, και βαλε μέσα στα καροτσάκια σου τεράστιες ποσότητες του προϊόντος. Για παράδειγμα, πάρε 80 συσκευασίες συρμάτινα σφουγγαράκια εμποτισμένα με πράσινο σαπούνι. Πήγαινε στον διάδρομο με τα χαρτικά, κάτσε δίπλα από τα χαρτιά υγείας και ρώτα έναν υπάλληλο να σου πει που είναι τα χαρτιά υγείας, και γιατί τα λένε υγείας. Ρώτα του να σου πει ποια μάρκα χρησιμοποιεί αυτόν τον καιρό και αν αυτή η μάρκα τον βοηθά στο να βρίσκει ευκολότερα σεξουαλικές συντρόφους. Αφού τον αναγκάσεις να παίξει μαζί σου βόλεϊ με μπάλα μια συσκευασία χαρτιών, συνέχισε ελεύθερα τα ψώνια σου. Τοποθέτησε τις 2 μπατονέτες που έχεις φέρει από το σπίτι στα αυτιά σου και ρώτα το μικρότερο παιδί που θα βρεις (αν είναι βρέφος ακόμα καλύτερα) αν γνωρίζει σε ποιο σημείο του καταστήματος 'έχει το καλύτερο σήμα' . Μόλις φτάσεις περίπου στη μέση των αγορών σου, πήγαινε αμέσως στο ταμείο φέροντας μαζί σου όλα τα καρότσια-καλάθια που κουβαλάς τόση ώρα. Τη στιγμή που η ταμίας χτυπά τα πράματα σου, πες όσο πιο ευγενικά μπορείς πως ξέχασες να πάρεις κάτι ΠΟΛΥ σημαντικό, και πως επιστρέφεις ΑΜΕΣΩΣ. Συνεχίζοντας λοιπόν τα ψώνια σου, χωρίς βιασύνη, ζήτα από τον κρεοπώλη του καταστήματος να σου δώσει 105 κιλά ακτινίδια Γερμανίας, από τον μανάβη αν έχει φορτιστή για τις μπατονέτες σου και ρώτα την υπεύθυνη καλλυντικών (αν υπάρχει) γιατί δε κάνει κάτι με το φριχτά παραμορφωμένο πρόσωπο της. Τριγύριζε τους διαδρόμους με ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι και ρώτα έναν υπάλληλο που βρίσκονται τα ανοιχτήρια "και γρήγορα γιατί διψάω" Αφού λοιπόν πάρεις και τα τελευταία πράματα που χρειάζεσαι, ήρθε η ώρα για να πας στο τελευταίο στάδιο...

Στάδιο τρίτο: Η έξοδος

Επέστρεψε με χαρακτηριστικά αργό περπάτημα στο ταμείο που βρίσκονται τα πράματα σου, λέγοντας σε όσους περιμένουν "Συγνώμη αλλά είχε πολλή κίνηση" Βγάλε το καρότσι με τα 80 σφουγγαράκια εκτός ουράς, σπρώχνοντας οποίον βρεθεί μπροστά σου, και πετά από μακριά τα υπόλοιπα ψώνια στον πάγκο του ταμείου, τραγουδώντας το πασίγνωστο "τιρινίνι". Όταν η ταμίας βάλει σε λειτουργία την κορδέλα που προχωρά τα ψώνια προς το μέρος της πες της αμέσως να σταματήσει γιατί ζαλίζεσαι. Πες της ψιθυριστά πως έχεις αφήσει μια έκπληξη στον διάδρομο με τις κατσαρόλες και πως "το Τσακάλι είπε ότι θέλει να σε δει" Βάλε κάθε αντικείμενο σε ξεχωριστή σακούλα ή χρησιμοποίησε μια δική σου, από κατάστημα άλλης αλυσίδας. Κλείσε το μάτι πονηρά σε οποιοδήποτε άτομο που περιμένει υπομονετικά στην ουρά λέγοντας 'Ήταν υπέροχα χθες!' Πλήρωσε με δραχμές, δηνάρια, μάρκα, γιεν κλπ. Δώσε ψιλά που δε χρειάζονται, π.χ. αν το κόστος είναι 13,60 E δώσε ένα 20ευρο και 2 20λεπτα.
Βγαίνοντας, δώσε χειραψία σε όσους βρίσκονταν στην ουρά μαζί σου λέγοντας "Πέρασα υπέροχα! Να το ξανακάνουμε!" τραγουδά με αυξανόμενη ένταση την επιτυχία "Είμαι κεφάτος/η ψωνίζω απ'τον Βερόπουλο!" πέσε και πάλι με φόρα στην πόρτα και μόλις την περάσεις, τρέχα όσο πιο γρήγορα μπορείς φωνάζοντας "ΚΛΕΦΤΗΣ! ΚΛΕΦΤΗΣ!"

Καλή επιτυχία!

4 comments:

Γ.Π. said...

Το λάτρεψα!

Dead Winter Dead said...

xaxaxaxa....pl wraio ar8ro baby!!!!eixe pl plaka!na to kanoume kamia fora auto maiz!ti les...??? ;) love ya!

Virgil said...

Xexe,ti "pineis" k ta grafeis ayta???Gamato:P Alla 8elei poly wra na to kaneis olo ayto k 8a exeis idi pe8anei apo tin peina:P

thanasis said...

apla teleio.....
ean to skefthes monh sou eisai apsogh